Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Mina nyaste smycken

PärlorPosted by Julia 08 Feb, 2010 19:48:34
Här är en liten blandning av de senaste smyckena jag har knåpat ihop. Några hann jag göra under pysselhelgen, några gjorde jag före och några efter.  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post176

Nya smycken

PärlorPosted by Julia 27 Dec, 2009 12:44:29
Har haft rätt fullt upp senaste tiden. Så fort flytten var avklarad var det dags att börja med julklappsinköp, julbak och annat julstök. Samtidigt hade jag praktik på en gymnasieskola så det blev rätt mycket på en gång. Men jag lyckades hitta några små pysselstunder också. har bland annat knåpat ihop några saker i pärlväg.

Två ringar

Två stycken amningsarmband
Ett beställningshalsband med stansade brickor


  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post167

Armband av gummiringar

PärlorPosted by Julia 19 Nov, 2009 16:47:41
Såg en bild på ett armband som var gjort av gummi- och metallringar för ett tag sedan och blev jättesugen på att prova på detta själv. Så tidigare i veckan gjorde jag slag i saken och beställde lite gummiringar. Ringarna kom igår så gårdagskvällen ägnade jag åt att göra armband. Trodde att jag skulle kunna hitta lite mönster eller så men lyckades inte med det. Hittade en bild som jag utgick lite ifrån men sen blev det riktigt kul att försöka hitta på nya egna varianter också. Ångrar lite att jag inte beställde fler ringar på en gång, det var så kul :)

Här är mina resultat så långt :)  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post165

Smycken

PärlorPosted by Julia 16 Nov, 2009 11:59:48
Har en massa nya smycken som jag inte visat bild på än så här kommer bilder på några av de smycken jag gjort senaste tiden.


Bland dessa bilder hittar ni ett makraméarband, vinglasmarkörer, gravidhalsband (med en xylofonkula som plingar vackert mot magen), armband, halsband och örhängen.


  • Comments(1)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post163

Namnbrickor

PärlorPosted by Julia 05 Nov, 2009 22:09:35
Jag skrev ju tidigare om att jag köpt en ny uppsättning med bokstavs- och sifferstansar. Tänkte att jag skulle visa lite bilder på mina första försök med de nya stansarna :) Synd bara att det är svårt att fota metall på ett snyggt sätt, det blir så lätt reflexer och mörka partier och på dessa bilder ser nästan metallen smutsig ut vilket den inte är. Menmen, man ser i alla fall ungefär hur texten blir, den blir ganska mycket mindre än med mina gamla stansar. Kul att rymma lite mer text på brickorna :)
Försöker hitta ett bra sätt att kunna göra Å, Ä & Ö också, men har inte riktigt fått till det än, men snart kanske ;)


Det är kul också att det börjar finnas ett allt större urval av brickor man kan stansa i, har köpt hem lite olika såna också för att testa vilka jag gillar bäst :) Tog en bild på lite såna också. (Den stora fyrkantiga är samma som på bilden ovanför fast baksidan. Det är därför det syns lite märken i den.)
Den smala fyrkantiga gillar jag, det är en stav som man kan stansa i på alla fyra sidor. Ringarna har jag inte vågat stansa i än, det känns lite klurigt.


Kan visa en bild på själva stansarna också om nån är nyfiken på hur de ser ut.

  • Comments(4)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post161

Halsband - Rosa Bandet

PärlorPosted by Julia 27 Oct, 2009 21:53:03
Har ju skrivit tidigare om att Pyssel.net samlar in pengar till Rosa bandet genom att auktionera ut handgjorda saker, pysselmaterial m.m. Idag är det bl.a. ett halsband jag har gjort som auktioneras ut.

Ett halsband med svarta och turkosa glaspärlor samt ett glasfusinghänge.
Gillar ni halsbandet så skynda er in på Pyssel.net's auktion och lägg ett bud ;) Alla pengar går direkt till Rosa bandet. (Man behöver inte vara medlem för att bjuda på auktioner).

Just idag auktioneras även en fin plånbok, mysiga muggar + manchetter, samt snygga vinglasmarkörer ut. Du hittar alla dessa auktioner här. Dessa fyra auktioner avslutas imorgon 28 oktober kl 20.00. Sen kommer det nya varje dag t.o.m. 31 oktober.

  • Comments(1)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post158

Vinglasmarkörer

PärlorPosted by Julia 18 Oct, 2009 22:10:12
Har pärlat ett par set med vinglasmarkörer. Gjorde 6 st olika färger i varje set, sen har jag knåpat ihop olika förpackningar till dem också. Tyvärr syns inte alla pärlor så jättebra på bilderna så jag ska försöka lägga in en närbild så småningom också.  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post155

Armband

PärlorPosted by Julia 17 Oct, 2009 20:01:54
Usch vilken dålig bloggare jag har varit senaste tiden ;) Dels har jag inte haft så mycket tid att pyssla, har haft rätt fullt upp med skoluppgifter plus att vi ska flytta om några veckor. Så även om vi egentligen inte har börjat så mycket med det praktiska kring flytten har jag haft tankarna på möbler, inredning och liknande grejer :) Fast jag ska inte bara skylla på det, jag har ju faktiskt pysslat lite ändå, jag har bara inte orkat fota och lägga upp bilderna här.
Fast ett armband har jag fotat i alla fall, det skickade jag in till en tävling på Pyssel.net.


  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post153
Next »