Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Oljemåleri igen

Teckning, måleri m.m.Posted by Julia 15 Mar, 2009 22:24:27
Efter att tjejerna åkt hem blev jag lite sugen på att måla igen. Hade sett en fin bild i en bildkatalog och blev sugen på att prova måla en liknande. Tyckte den skulle passa så bra i min hall :P. Utgick från två olika bilder och lånade lite delar.

Dessa bilder har Claudia Ancilotti gjort.
Jag har inte hunnit så långt med målningen men kan bjuda på en liten sneak peak på första skissen. Ungefär nåt sånt här har jag tänkt mig färgerna och kompositionen i alla fall.  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post113

Mer måleri

Teckning, måleri m.m.Posted by Julia 07 Mar, 2009 15:15:43
Har gjort klart min citrontavla tror jag. Ska ev fixa till lite småsaker men på det stora hela är den klar i alla fall. Vet inte om skillnaden syns så mycket på bild men här är den färdiga versionen i alla fall.
Har börjat på en till målning också, den är inte alls klar men kan visa början i alla fall. Den var lite svår att fota, det blir rätt mycket reflexer.


  • Comments(1)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post110

Oljemåleri + torrpastell

Teckning, måleri m.m.Posted by Julia 03 Mar, 2009 19:36:43
Köpte ju en bok om oljemåleri på bokrean. Var redan innan lite sugen på att testa måla med olja. Efter att ha tittat i boken blev jag ännu mer peppad på att prova så jag gick och köpte ett kit med vattenbaserade oljefärger.

Provmålade lite ikväll. Det är ju riktigt kul! Med vattenbaserade färger känns det inte ett dugg krångligt (vilket jag tyckt förut). Härligt att måla med en färg som inte torkar så fort man satt penseln på duken, har målat en del med akryl förut. Lite knepigt ibland med en ny teknik när man inte är van, men med lite övning blir det nog bra.

Har än så länge bara målat ett grundlager, ska låta det torka lite nu innan jag gör den helt klar. Men kan visa en bild på det jag hunnit än så länge i alla fall.

Rotade igenom några gamla bildmappar från gymnasiet förra veckan och hittade en bild jag inte hade gjort klart. Hade gjort det mesta utom lite skuggor o sånt så nu passade jag på att göra klart den. Eller kanske inte helt klart men så gott det gick i alla fall, hade inte så många olika torrpastellpennor.
(Färgerna blev lite bleka när jag fotade, hudfärgen och tröjans färg är egentligen lite starkare.)
Detta är iaf en av de bilder jag minns att jag var mest nöjd med från gymnasietiden men nu kan jag ändå hitta en del "fel" i den. Tycker det är rätt kul att gå tillbaka och titta på gamla bilder för att se hur man utvecklats.

  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post109

Linoleumsnitt och torrnål

Teckning, måleri m.m.Posted by Julia 28 Feb, 2009 18:14:54
Här är några av bilderna jag tryckt nu på skolan.
Utgick från samma skiss och testade ett par olika tekniker.


  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post106

Potatistryck

Teckning, måleri m.m.Posted by Julia 24 Feb, 2009 19:47:46
Jobbar med olika trycktekniker på skolan just nu och i samband med det kom jag på att potatistryck är ju rätt kul. Det är en sån enkel grej men jag tycker ändå det kan bli rätt effektfullt. Så igår tryckte jag på svarta ark med vit o grön akrylfärg.
Så här blev resultatet:


  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post105