Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Scrapeventet (med pärlor!) i Skellefteå

PysselträffarPosted by Julia 08 Feb, 2010 15:36:42
Helgen vi så länge planerat inför är nu över. Själv tycker jag det blev fantastiskt lyckat! Det var långa och intensiva dagar och när jag kom hem igår var jag galet trött :P Men det var det helt klart värt, det har varit så fantastiskt kul och inspirerande! Jag har träffat en massa nya trevliga människor, lärt mig nya saker, lärt ut saker, pysslat, shoppat, ätit god mat och helt enkelt haft en riktig toppenhelg :) Ser redan fram emot nästa år ;)

Hade inte med någon egen kamera men både tv och tidningar var där så vill ni se lite bilder kan ni kolla filmen och norran-länken :) (Här ser ni lite bildbevis på att jag faktiskt var där också :P)Norran


Lite tidigare artiklar och annat om Scrapeventet
Västerbottens Folkblad
TV 4
Scrapeventets hemsida
Norran


  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post173

Scrapeventet (med pärlor!) i Skellefteå

PysselträffarPosted by Julia 15 Jan, 2010 17:10:38
6-7 februari händer det nåt kul i Skellefteå!

För andra året i rad arrangerar ABF Scrapeventet i samarbete med Goldtown Scrappers. I år hålls Scrapeventet i folkparkens stora lokaler. Missa inte tillfället att ägna dig åt din favorithobby under en hel helg. Helgen är fylld av workshops och alla, både nya och vana pysslare kommer att hitta något intressant att delta i då det kommer att erbjudas både scrapbooking, kortmakeri och smyckestillverkning.

Precis som förra året kan man "bara" komma och handla om man vill. Inträde till mässan kostar 60:- eller så kan man boka in sig hela helgen (kostar 120:-) och ha en egen pysselplats (med utmaningar och priser mm). Gå in på hemsidan för att se hur man går tillväga för att anmäla sig. Café Lilla Hjärtat kommer att finnas på plats med lättare mat och fika. 4 scrapbookingföretag är på plats och 2-3 pärl/makramé-företag. Schema för alla workshops och demonstrationer finner ni också på hemsidan.

Scrapeventets hemsida


Jag kommer att vara där hela helgen, bl.a. som ledare för ett par pärlworkshops. Hoppas vi ses där!

  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post169

Pysselkväll

PysselträffarPosted by Julia 18 Apr, 2009 18:42:10
I torsdags blev det ännu en pysselkväll med Emma och Camilla. Jag knåpade på med en receptbok och sedan blev det lite kortpyssel. Emma virkade blommor och Camilla var jätteeffektiv och hann med en massa saker, kort, etiketter till godispåsar o lite annat.


  • Comments(3)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post119

Pysselhelg

PysselträffarPosted by Julia 15 Mar, 2009 22:11:50
Har haft en mycket trevlig pysselhelg tillsammans med två klasskompisar :) Helgen gick alldeles för fort men jag har iaf hunnit pyssla med lite olika saker.
Började med att göra ett somrigt armband med matchande örhängen. De har jag dock bytt bort till Jenny, en av tjejerna jag pysslade med. (Så tyvärr kan jag inte visa nån bild).

Fortsatte sedan med pärlandet. Gjorde ett halsband till en tävling. Tyvärr är det lite hemligt än så länge så det kan jag inte heller visa bild på.

Sedan testade jag Jennys overlockmaskin som hon hade med sig, och föll pladask! Så jättekul att sy med en sådan! :) *vill ha, vill ha*
Har numera ännu fler påbörjade projekt:
-vetekudde
-väska
-shoppingkasse
-pannband
Men de är ganska klara, har bara några raksömmar kvar som jag måste sy med vanliga maskinen.
Hann även klart en av de saker jag gjorde med overlockmaskinen, ett penselfodral.
  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post112

Pysselmässa i Luleå

PysselträffarPosted by Julia 22 Feb, 2009 15:37:57

Den 4-5 april 2009 är det stor pysselmässa i Luleå. Mässan riktar sig till många olika pysslare: scrappare, pärlare och de som sysslar med olika slags handarbeten. Jag är väldigt sugen på att fara! Har inte bestämt om jag isf bara ska på mässan eller om jag ska pyssla också.


De som anordnar mässan är en Scrapbooking klubb som heter Pysslarna. Vill nån läsa mer om mässan finns det mer info i deras blogg.

  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post103

Pysselhelg

PysselträffarPosted by Julia 14 Feb, 2009 23:49:33
Jag och min kompis Maria har haft en riktig pysselhelg! Igår pysslade vi hela kvällen och halva natten, vi kunde inte slita oss från pysslet förrän klockan var två! Idag fortsatte vi klockan elva och pysslade till klockan åtta. (Då for jag och Peter på bio och såg filmen Seven Pounds). Imorgon fortsätter pysslandet en stund till. Men jag antar att en del av tiden kommer att gå åt till städning :P så här såg det ut när vi lämnade pysselborden igår kväll, och stundvis idag har även golvet varit rätt fullbelamrat.
Nu vet jag i alla fall att man ryms fler än en att sitta och pyssla där inne, jättekul att kunna ha pysselsällskap :D Vi har haft en riktigt trevlig helg, kul att ha tid att ägna en hel helg åt att pyssla!
Hittills har jag altrat en träask, gjort nio kort i lite olika storlekar samt gjort en liten pappersask. Bilder på alla alster får vänta till imorgon då jag förhoppningsvis hunnit pyssla lite mer.

  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post100

Pysselträff/mässa i Skellefteå

PysselträffarPosted by Julia 29 Jan, 2009 19:40:09
Helgen 7-8 februari är det pysselträff/mässa på folkparken här i Skellefteå. Det kommer tydligen finnas möjligheter till att shoppa, pyssla såklart, delta i workshops och se olika demonstrationer.

Såklart jobbar jag på lördagen så jag hinner inte vara med på pysselträffen. Hoppas dock på att kunna fara dit på söndagen och kika lite i alla fall!


Här
kan man läsa mer om detta!

  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post90

Hemma igen

PysselträffarPosted by Julia 21 Oct, 2008 19:32:09
Hade skrivit ett långt inlägg och när jag skulle skicka försvann det.. Teknikens under... Nåja, jag gör ett nytt försök!

Jag är i alla fall hemma igen efter en toppenhelg! Egentligen kom jag hem redan igår men jag hade en del förlorad sömn att ta igen så bloggen fick vänta lite.
Men jag har som sagt haft en underbar helg! Jättetrevliga pysslare, fantastiskt anordnat och bra planering, god mat, roliga tävlingar, skojig shopping, underhållande pratstunder på nätterna.. Ja, listan kan göras lång! Det enda som var trist var att helgen gick så fort. ;)

Fotade tyvärr inte så mycket som jag hade tänkt, men några bilder ska jag försöka bjuda på i alla fall.


Bilderna föreställer:
1. Mitt bord, ungefär så såg det ut hela helgen, ofta ännu mer belamrat med pyssel ;)
2. Två av mina trevliga bordsgrannar
3 & 4. Fler pysslande tjejer
5. Överblick över rummet, butikerna höll till längst ner
6. Tjejerna vid bordet bredvid
7. Några av de kort jag åstadkom under helgen
8. En av sakerna jag köpte, en grej man använder för att vika askar, och ett första askförsök
9. Några av de skojiga saker vi fick i välkomstpåsen
10. Mina vinster i tävlingarna/utmaningarna

Sen filmade en av tjejerna lite i lokalen så det finns på YouTube. Min plats var vid bordet som visas först i filmen, men jag verkar ha varit på shoppingrunda eller nåt just då för jag kom inte med på film.Det var verkligen jättekul att åka och pyssla en hel helg, och jättekul att träffa alla andra pysslare som var där. Har lärt känna ett gäng jättetrevliga tjejer och det är jag jätteglad för. Tänk vilken tur att jag anmälde mig! :D
Hann ju inte se så mycket av staden iofs, men Göteborg verkar vara en trevlig stad så den besöker jag gärna igen. Hoppas på ett POG 2009 ;)

Var lite orolig för tågresan innan jag åkte men det gick bra det med. Jag tog mig både dit och hem ;) Hemresan blev dock försenad 4 timmar, men jag var så trött att jag sov nästa hela vägen ändå :P

  • Comments(3)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post52
Next »