Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Börs

TextilPosted by Julia 17 May, 2009 21:58:50
Min gamla börs gick sönder och då fick jag idén att jag skulle sy en ny. Börsen har ett stort fack för sedlar och kort och ett mindre för mynt.  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post127

Tygtavla

TextilPosted by Julia 05 May, 2009 13:02:59
Nu har jag äntligen fått klart min tygtavla och hängt upp den på väggen i vardagsrummet. Så här ser den ut.

  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post124

Shoppingväska

TextilPosted by Julia 26 Apr, 2009 14:29:02
Vi försöker vara lite miljövänliga och ta med oss egna tygpåsar när vi handlar. Vi köpte två stycken tidigare men de räcker inte alltid till när vi storhandlar så jag bestämde mig för att sy en till. Köpespåsarna är beiga och lite tråkiga så jag valde ett somrigt grönt tyg istället.  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post120

Ej längre UFO:n

TextilPosted by Julia 11 Feb, 2009 21:10:33
Fick låna mammas symaskin igår och satte igång att beta av min hög med UFO:n (UnFinished Objects/oavslutade projekt).
Här är sådant jag har sytt på igår och idag.

Sydde ett slags draperi eller vad man ska kalla det till bänken vi har i hallen, nu slipper man se väskor, telefonkataloger o annat som gömmer sig därunder. Blev inte riktigt som jag hade tänkt men det blev bättre än innan i alla fall!


Har sytt klart 4 st glasunderlägg i rött linnetyg. Tänkte att de skulle passa bra att ha i vardagsrummet.Tryckte ganska mycket tyg när jag gick folkhögskola. En stor del av dessa tyger har dock bara blivit liggande och inte använts till det jag hade tänkt. Men nu har jag gjort klart en del av de idéer jag hade med tygerna i alla fall. Här är några bilder på det.
Gardiner till "lillhallen"
Linneservett, har gjort 4 st likadana
Kökshandduk (som matchar gardinerna), har 3st i lite olika varianter  • Comments(1)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post98

Sjal

TextilPosted by Julia 07 Nov, 2008 23:13:47
Igår kväll gjorde jag klart sjalen jag påbörjade för länge sedan. Det gick riktigt fort att få den klar, synd att jag sköt upp det så länge.
Blog ImageEn rätt enkel variant och inte så stor, men den blir mysig att ha runt halsen om det blir kallt.

  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post58

Filthjärtan

TextilPosted by Julia 05 Nov, 2008 17:09:51
För ett par dagar sedan klippte jag ut hjärtan i tjock filt och målade "glasyr" på dem med vit pearl touch från Panduro. Idag gjorde jag klart dem och satte röda band i alla hjärtan.
Såhär såg de ut innan de fick band.
Blog Image
Idag har jag även slagit in en massa små paket till julkalenderswapparna jag är med i. Jag är med i två stycken i år, en med papperspyssel och en med pärlor. Så det ska bli kul att få öppna paket i december!

Jag har även i sista minuten anmält mig till en marknad på lördag. Så mellan 11-16 kommer jag att stå och sälja kort m.m. på julmarknaden i Varuträsks Vildmarksgruva.

  • Comments(1)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post56

Vänskapsband

TextilPosted by Julia 10 Aug, 2008 22:21:06
Återupptog en gammal hobby häromdagen. Fick för mig att jag skulle knyta några vänskapsband och prova några nya varianter. Hittade en sida med lite mönster och bilder på olika vänskapsband (http://www.steffe.se/fb).

Blog ImageHär är en variant jag testade, hittade ett möster på steffe.se som jag modifierade lite. Tyvärr tog jag lite för korta trådar så jag tror inte jag kommer att kunna göra ett helt armband, men jag kanske orkar göra om det med längre trådar nån gång.


För ett par nätter sen när jag skulle försöka sova fick jag en idé. Jag har tidigare i sommar letat fina duktyngder utan att hitta några jag gillade, men nu kom jag på att jag kunde sy egna. Och eftersom sömnen inte verkade vilja infinna sig så passade jag på att skissa lite på idén så jag skulle komma ihåg den.
Igår åkte jag in till stan och skaffade material; tyngder, klämmor och tyg.
Idag bänkade jag mig vid symaskinen ett tag och testade om det gick att göra som jag hade tänkt. Blev rätt nöjd med resultatet, de blev ungefär så som jag hade tänkt i alla fall. Däremot hittade jag inte riktigt såna tyger jag hade föreställt mig, men nu när jag vet att det går kan jag ju sy fler nån gång.
Blog Image
Får hoppas att de tål lite väder och vind. De håller kanske inte i all evighet men de var rätt lätta att göra så det går ju sy nya om de börjar se fula ut.
Tyget är ju ganska sött men inte riktigt i min smak ändå så jag funderar på att ge bort dessa och sy nya åt mig själv. Så jag passade på att knåpa ihop en liten presentask också.
Blog ImageVek en pappersask i måtten 8x3x8 cm. Skar ett fyrkantigt hål i locket och satte oh-plast på insidan så man ser innehållet.

  • Comments(3)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post27

Best 0f 2007 - Textil

TextilPosted by Julia 17 Jun, 2008 21:45:40
Blandade textilgrejer.

Blog ImageVirkad grytlapp med tryckt applikation.


Blog ImageTygtryck med eget mönster.


Blog ImageTryckte samma mönster på tyg till kuddfodral.


Blog ImageBody med stämplade prinsessor och grodor.


Blog ImageGardiner med tygtryck.

  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post8
Next »