Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Ny pysselhörna

PysselrumPosted by Julia 11 Dec, 2009 17:03:39
Nu har vi äntligen packat upp allt i nya lägenheten och börjat komma i ordning. Min nya pysselhörna är helt klar i alla fall! :) Blev riktigt nöjd. Har lyckats komprimera hela mitt pysselrum till en mindre hörna. Men tack vare de nya möblerna rymdes allt riktigt bra. Jag har dessutom fått en plats vid fönstret så jag får lite utsikt också.  • Comments(4)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post166

Förvaring

PysselrumPosted by Julia 05 Nov, 2009 22:17:11
Fortsätter att klura på hur jag ska ha det i kommande pysselhörnan. Fyndade en massa skojiga saker på IKEA för två veckor sen, bl.a. massa förvaringslådor och lite annat i förvaringsväg. Två lösningar jag känner mig rätt nöjd med är dessa.

Dels ett svart fat som jag har ställt tre vita pennställ samt sex svarta små förvaringsskålar för olika småprylar på. I bakgrunden skymtar en tavellist med kryddburkar på. I burkarna har jag färgsorterat mina burkar och band. Jag hade först lite otur, kryddburkarna var helt slut på IKEA i Haparanda. Men sen hade jag sån tur att Emilie skulle hit till Skellefteå förra helgen och eftersom hon körde förbi IKEA i Sundsvall var hon så gullig att hon stannade och köpte burkarna åt mig där :D

  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post162

Färdigorganiserat för denna gång

PysselrumPosted by Julia 03 Feb, 2009 18:52:41
Som jag skrev i förra inlägget har jag varit lite less på hur det har sett ut i mitt pysselrum. Har inte haft tillräckligt bra förvaringsmöjligheter och det har varit trångt och sett ganska rörigt och oorganiserat ut.
Men i förrgår bestämde jag mig för att göra något åt det och åkte och köpte nya hyllor, förvaringslådor och en tavellist.
Hyllorna är nu på plats och jag har försökt organisera alla saker och städa och rensa lite. Jag har fortfarande inte fått exakt ordning på allt men det känns redan mycket luftigare och trevligare där inne och jag känner mig klar för tillfället i alla fall.

Kan visa en bild på hur det såg ut när jag var i full gång med att ta bort de gamla hyllorna och sätta dit de nya.

Trodde det skulle ta längre tid än det gjorde så det känns toppenskönt att det gick så pass fort att få lite bättre ordning.

Här är efter-bilderna:

1. Mitt (och lite även sambons) verktygsbord. Numera kan man även använda det som en (extra) pysselplats.
2. Flyttade bort den lilla svarta hyllan från hörnet och ställde den under de väggfasta hyllorna så det ska se mindre fullt ut längs kortväggen. Den vita hyllan fungerar nu som pappersförvaring.
3. Bild på de nya hyllorna och förvaringslådorna. har märkt alla lådor och mappar så det ska bli lätt att hitta.
4. Översiktsbild över rummet.
5. Skrivbordet. har satt en till tavellist ovanför för att få bort mer saker från skrivbordsytan.

Känns bra just nu, har upptäckt några småsaker som jag fortfarande inte är helt nöjd med, förvaring av tyger t.ex. Men på det stora hela känns det riktigt bra, skönt att få städa och rensa lite också! :)

  • Comments(8)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post92

Less på röran

PysselrumPosted by Julia 31 Jan, 2009 16:45:02
Just nu känns mitt pysselrum inte inspirerande för fem öre. Det är rörigt, oorganiserat och trångt. Har stoppat in en massa gamla möbler i rummet för att ha nånstans att ha pysslet, men möblerna är inte så ändamålsenliga så det blir mest bara grötigt och trångt.

Har bestämt mig för att verkligen försöka ta tag i det och ordna upp det så att pysselrummet känns fint och mysigt igen.

Bjuder på lite före-bilder nu (blunda om ni inte törs se kaoset smiley).Planen till att börja med är att försöka bli av med de stora hyllorna och istället skruva upp hyllor direkt på väggen. På vägghyllorna skulle jag vilja ha fler förvaringslådor så att det ser lite mindre plottrigt ut.
Ovanför skrivbordet vill jag ha en till tavellist så att jag får bort mer saker från skrivbordsytan.
En förvaring med arkivhängmappar står också högt på önskelistan, men det vet jag inte om jag kommer att få tag på.

  • Comments(3)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post91

Pysselhylla

PysselrumPosted by Julia 05 Sep, 2008 22:58:02
Igår kväll drog jag igång ett litet städprojekt i pysselrummet. Flyttade runt lite lådor, sorterade tyger och rensade bort lite gammalt skrot. (Hittade många roliga tyger jag glömt bort att jag hade!)
Har länge saknat att ha någonstans att ställa mina färdiga kort, smycken m.m. i väntan på att jag får sälja eller ge bort dem. Men nu fick jag lite plats i en av hyllorna så nu rymdes de färdiga sakerna där. Känns bra att ha dem samlade på ett ställe och bra att få lite översikt så jag vet vad jag kan ha med mig på marknader i vinter.
Blog Image

  • Comments(2)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post40

Utmaning v 6 - Band och garn

PysselrumPosted by Julia 19 Aug, 2008 13:53:36
Efter ett litet uppehåll är organiseringsutmaningen igång igen och denna vecka är det bandens tur. Tidigare har jag haft dem huller om buller i en rund liten ask. Hemskt! Var tvungen att ta upp alla band för att hitta det jag sökte och allt var som en enda stor tjorv. Nu har jag lindat upp alla band på kartongbitar och sedan satt ett gummiband runt varje kartongbit så att bandet hålls på plats. Banden förvarar jag numera i en ask med genomskinligt lock någorlunda sorterade efter färg.
Inte världens bästa bild men jag tror man ser ungefär hur det ser ut :)
Blog Image

  • Comments(4)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post32

Utmaning v 5 - Dekoration

PysselrumPosted by Julia 10 Jul, 2008 19:09:09
Denna vecka är det dekorationerna som ska sorteras och organiseras. Här har det hänt lite mer, var inte riktigt nöjd med hur jag hade olika dekorationsmaterial innan.

Blog ImageSkruvade upp en tavellist ovanför skrivbordet och där hamnade lite smått och gott. Stickles, öljetter, brads m.m. Brads förvarar jag i "skruvburkarna" längst till höger. Gillar dom och kommer att köpa fler så jag kan sortera bradsen bättre och så att jag har såna till öljetterna också.
Blog Image
Blommor och blad förvarar jag sorterade efter färg i ett litet sortimentskåp. Nackdelen med skåpet är att man måste öppna alla fack, det går inte att öppna ett i taget. Men skåpet är ganska platt så det tar inte så stor plats så på det stora hela gillar jag förvaringen ändå.
Blog ImageTill höger om skrivbordet skruvade jag upp sortimentskåpet jag tidigare hade i andra änden av rummet. I det förvarar jag i dekorationsväg bl.a. blandat smågrejs (små blingstenar, rosetter etc.), paljetter, glitter och band upprullade på små bobbiner.
Blog ImageThickers, stickers, filtband, rubons och liknande förvarar jag i en tidskriftssamlare. kanske inte helt optimalt, men nu har jag det i alla fall samlat på ett ställe och det funkar ganska bra så det får duga tills jag kommer på nåt bättre.
Blog ImageChipboardfigurer förvarar jag i en låda som i vanliga fall ligger i en moppe-byrå. Förvarar även puncinella i en liknande låda. Har rullat upp dem på små plastrullar och tycker det funkar rätt bra.


Kom på att jag glömde fota hur jag förvarar utstansat. Men jag sorterar i alla fall in dem i fönsterkuvert för cd-skivor. Kuverten förvarar jag i en låda så att jag lätt kan bläddra bland dem.

  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post21

Utmaning v 4 - Verktyg

PysselrumPosted by Julia 10 Jul, 2008 18:54:59
Jag fortsätter att organisera och denna vecka har det handlat om verktyg, stora och små. Jag var ganska nöjd med min förvaring redan innan så jag har inte gjort så jättemycket, mest bara städat och rensat bort sånt jag inte använder, trasiga pennor m.m.

Blog ImageHär är mitt verktygsbord. Här ryms skärmaskin, lamineringsmaskin, QK-tång, symaskin (tillfälligt, det är egentligen mammas), BIA och embossingfön.
Blog ImageMindre verktyg förvarar jag i burkar (från IKEA) som hänger ovanför skrivbordet. Här ryms saxar, pennor, penslar, linjaler, knivar m.m. Häftapparat och hålslagare står nedanför på skrivbordet.

Jag gillar min verktygsförvaring. Har de saker jag använder mest nära till hands och har rätt stor yta att använda de större verktygen på. Särskilt när inte symaskinen står där.

  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post20
Next »