Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Utmaning v2-3 - Papper & Pappersspill

PysselrumPosted by Julia 24 Jun, 2008 15:56:18
Organiseringsutmaningen fortsätter...
De senaste två veckorna har den handlat om papper och pappersspill. Jag valde att slå ihop dem och sortera och fixa allt papper på samma gång.

Har inte förändrat min pappersförvaring så mycket utan mest bara städat och sorterat. Har också försökt definiera vad jag räknar som spill och inte.

Såhär ser min pappersförvaring ut efter organiseringsutmaningen:

Blog ImageHel, enfärgad kartong i storlekarna A6, A5 & A4 förvarar jag i tidskriftssamlare.


Blog ImageHar fått en massa A2-papper från ett nedlagt tryckeri, en rejäl hög som jag inte riktigt har vetat vart jag ska förvara. Men nu känner jag mig ganska nöjd, flyttade dem från en annan hylla till denna. Hyllan är nästan lika djup som papperna och det blev lätt att se vilka papper som finns.


Blog ImageI den genomskinliga mappen längst till höger förvarar jag hela mönstrade 12"x12"- och A4-papper.
I den blå mappen förvarar jag mönstrade pappersbitar som är 15x15cm eller större. De är sorterade i olika fack efter färg.

När jag åker på pysselträff tar jag med mig dessa mappar. Då fyller jag också på den blå med lite mindre spillpappersbitar samt den genomskinliga med färdigskuren cardstock.


Blog ImageFärdigdelad och ibland färdigvikt cardstock i olika storlekar förvarar jag i en skrivbordslåda. Här hamnar också ibland påbörjade kort som inte är klara.


Blog ImageMönstrade spillbitar som är mindre än 15x15cm samt enfärgade spillbitar i alla storlekar hamnar i varsin låda.


Känner mig rätt nöjd med min nuvarande förvaring. För den mängd papper jag har fungerar den helt okej. Den enda nackdelen är väl möjligen att papperet känns lite utspritt på många ställen. Fick jag välja skulle jag ha så mycket papper som möjligt på samma ställe, men ändå lättöverskådligt. Fortsätter papperssamligen att växa får jag nog fundera på nya alternativ. En mappvagn vore inte helt dumt, men det får bli nån gång i framtiden i så fall.


  • Comments(0)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post16