Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Vänskapsband

TextilPosted by Julia 10 Aug, 2008 22:21:06
Återupptog en gammal hobby häromdagen. Fick för mig att jag skulle knyta några vänskapsband och prova några nya varianter. Hittade en sida med lite mönster och bilder på olika vänskapsband (http://www.steffe.se/fb).

Blog ImageHär är en variant jag testade, hittade ett möster på steffe.se som jag modifierade lite. Tyvärr tog jag lite för korta trådar så jag tror inte jag kommer att kunna göra ett helt armband, men jag kanske orkar göra om det med längre trådar nån gång.


För ett par nätter sen när jag skulle försöka sova fick jag en idé. Jag har tidigare i sommar letat fina duktyngder utan att hitta några jag gillade, men nu kom jag på att jag kunde sy egna. Och eftersom sömnen inte verkade vilja infinna sig så passade jag på att skissa lite på idén så jag skulle komma ihåg den.
Igår åkte jag in till stan och skaffade material; tyngder, klämmor och tyg.
Idag bänkade jag mig vid symaskinen ett tag och testade om det gick att göra som jag hade tänkt. Blev rätt nöjd med resultatet, de blev ungefär så som jag hade tänkt i alla fall. Däremot hittade jag inte riktigt såna tyger jag hade föreställt mig, men nu när jag vet att det går kan jag ju sy fler nån gång.
Blog Image
Får hoppas att de tål lite väder och vind. De håller kanske inte i all evighet men de var rätt lätta att göra så det går ju sy nya om de börjar se fula ut.
Tyget är ju ganska sött men inte riktigt i min smak ändå så jag funderar på att ge bort dessa och sy nya åt mig själv. Så jag passade på att knåpa ihop en liten presentask också.
Blog ImageVek en pappersask i måtten 8x3x8 cm. Skar ett fyrkantigt hål i locket och satte oh-plast på insidan så man ser innehållet.

  • Comments(3)//pyssel.hobbyverkstaden.com/#post27