Julias pyssel

Julias pyssel

Om bloggen

Denna blogg handlar om min stora hobby. Här skriver jag om mitt pyssel och visar bilder på det jag gör.

Oljemåleri + torrpastell

Teckning, måleri m.m.Posted by Julia 03 Mar, 2009 19:36:43
Köpte ju en bok om oljemåleri på bokrean. Var redan innan lite sugen på att testa måla med olja. Efter att ha tittat i boken blev jag ännu mer peppad på att prova så jag gick och köpte ett kit med vattenbaserade oljefärger.

Provmålade lite ikväll. Det är ju riktigt kul! Med vattenbaserade färger känns det inte ett dugg krångligt (vilket jag tyckt förut). Härligt att måla med en färg som inte torkar så fort man satt penseln på duken, har målat en del med akryl förut. Lite knepigt ibland med en ny teknik när man inte är van, men med lite övning blir det nog bra.

Har än så länge bara målat ett grundlager, ska låta det torka lite nu innan jag gör den helt klar. Men kan visa en bild på det jag hunnit än så länge i alla fall.

Rotade igenom några gamla bildmappar från gymnasiet förra veckan och hittade en bild jag inte hade gjort klart. Hade gjort det mesta utom lite skuggor o sånt så nu passade jag på att göra klart den. Eller kanske inte helt klart men så gott det gick i alla fall, hade inte så många olika torrpastellpennor.
(Färgerna blev lite bleka när jag fotade, hudfärgen och tröjans färg är egentligen lite starkare.)
Detta är iaf en av de bilder jag minns att jag var mest nöjd med från gymnasietiden men nu kan jag ändå hitta en del "fel" i den. Tycker det är rätt kul att gå tillbaka och titta på gamla bilder för att se hur man utvecklats.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by sandra åberg 06 Mar, 2009 20:10:05

Fattar inte hur man kan göra så fina bilder!! Jag kan knapt rita ett hjärta!:p

Posted by Liza 05 Mar, 2009 14:27:11

Hej! Vad fint du ritar och målar! Själv är jag oförmögen att producera ens en streckgubbe. Då är det tur att andra är mycket bättre på dessa ting! :D

hjttp://scraplivet.se